Wie zijn wij?

Wij zijn Wilco en Francy. Francesca is de geboortenaam van Francy, waarmee in 2005 Cucina Francesca geboren werd.

Al lang daarvoor ontdekten we Italië en waren op slag verliefd. We wisten direct: dit is ons land, onze keuken, en onze toekomst.

De pure eenvoud, de tradities van de verschillende streken, de mooie producten en de passie en trots van het volk voor hún keuken; het werd één grote culinaire ontdekkingsreis die nog steeds voortduurt. Vanaf toen is Francy zich gaan specialiseren in de authentiek Italiaanse keuken en heeft 19 jaar lang haar Italiaanse kookschool gehad in het Brabantse Zevenbergen.

Umbrië werd ons tweede thuis en al sinds 2010 bieden we culinaire reizen aan naar deze mooie streek. Ooit samen met Wilco deze droom gerealiseerd maar het succes van deze reizen maakte dat Wilco vaak niet mee kon vanwege werkverplichtingen in Nederland.

Sinds wij ons in het voorjaar van 2024 definitief in Montecastrilli gevestigd hebben gaat de focus volledig op de culinaire reizen en doen we wat we het allerliefste doen: onze passie en kennis delen en onze gasten een onvergetelijke ervaring meegeven.

Waar Francy de kok is, pakt Wilco zijn rol als gastheer en wijnkenner. Met elkaar genieten van la dolce vita en onze gasten kennis laten maken met de onbegrensde en hartverwarmende gastvrijheid van de bevolking.

Benvenuti!

Wilco & Francy