Culinaire reizen

Onze culinaire reizen zijn bedoeld voor liefhebbers van ‘la dolce vita’, Behalve de kooklessen staan er uitstapjes naar lokale producenten van mooie producten op het programma.

Het gaat hier om kleine, gepassioneerde familiebedrijfjes die trots zijn op hun product en ons ontvangen met ongekende en hartverwarmende gastvrijheid. Ook eten we in authentieke lokale restaurants of bij de families thuis.

In hoeverre je thuis bent in de Italiaanse keuken is niet van belang. Er zijn deelnemers die jaren bij ons gekookt hebben en deelnemers die juist meegaan om kennis te maken met de ‘echte’ Italiaanse keuken. De sfeer is informeel en samen koken en genieten blijkt telkens weer de verbindende factor te zijn.

 

 

Het seizoen is bepalend voor het programma. Zowel in het voorjaar als in het najaar nemen we je mee naar unieke plekken waar je zelf niet gauw zult komen, dat maakt onze reizen zo bijzonder.

In mei vieren we het voorjaar bij lokale producenten en families die trots en gepassioneerd staan voor kwaliteit. Biodiversiteit is een actueel onderwerp in Umbrië en ook dat hebben zij hoog in het vaandel staan. Come c’era una volta…..(zoals het eens was)

In het najaar gaan we onder andere op pad met een truffeljager en staat een hele dag in het teken van de olijvenpluk en de productie van olijfolie. Het programma wordt op maat gemaakt en voor aanvang gedeeld met de deelnemers.